sâmbătă, 22 decembrie 2012

DIY Fluted Diamond

N-ati terminat de ornat bradul? Va mai aduc un tutorial rapid cu un model de efect si foarte usor de realizat:



 Pentru inceput anem nevoie de 2 patrate de hartie. Ale mele sunt de 5 cm.

 1. Daca aveti hartie colorata pe o singura parte (cum e cazul meu), asigurati-va ca aveti hartia cu parte alba in sus. Asezati hartia cu colturile ca-n imaginea de mai sus, apoi duceti coltul de jos la cel de sus. precum in poza de mai jos.
2.
 3. Intoarceti patratul la 90 de grade si pliati si cealalta diagonala.
4. Cu hartia exact ca-n inaginea de mai sus, duceti marginea de jos langa cea de sus, formand un dreptunghi.
5. Repetati pasul 4 dupa ce invartiti foaia la 90 de grade.
6. La acest pas modelul va arata ca un dreptunghi. Prindeti cu degetele colturile de sus (nu cele desfacute) si impingeti usor. Va lua singur forma datorita pliurilor.
7. Luati coltul din dreapta si ridicati-l in mijloc. Presati usor. Daca intampinati probleme, introduceti cu grija degetul sau un creion, astfel incat sa se desfaca usor, apoi turtiti.
8. Va arata asa
Asta va fi unu modul. Pe cel de-al doilea il veti executa identic. Dupa ce ati executat toti pasii, luati coltul din dreapta si mutati-l in stanga.
Pentru a obtine modelul nostru va trebui sa bagam colturile de jos din poza de mai sus in buzunarele din poza anterioara. Cam asa




Si gata, am obtinut diamantul nostru.














4 comentarii:

  1. Daaa, ce frumosi sunt!! Vreau si eu un diamant...la inel ;-)))Daca ma pui pe mine, cu siguranta iti rup hartia din prima si iese...nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ai fost cuminte poate ii sugereaza Mosul sotului tau sa-ti aduca unul :)) Nu cred ca rupi nimic :P Iti iese asa bine treaba cu aluaturile, n-are cum sa te opreasca o bucata de hartie :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Îți citesc postarea cam târziu, dar, oricum, mulțumesc!
    Crăciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc si eu pentru vizita, Maria! Nu e prea tarziu pentru bradul de anul viitor :)) Si sper ca nici pentru cei ce sarbatoresc Craciunul pe rit vechi :)
    Un an nou cat se poate de frumos va doresc :)

    RăspundețiȘtergere

 

Missing You Blogger Template