luni, 3 decembrie 2012

DIY decoratiune pentru bradul de Craciun

 Pentru decoratiunea de astazi avem nevoie de 4 ceruri de hartie, lipici si vreo 10-15 cm de snur, in functie de gusturile dvs.
Nu ma intrebati ce dimensiuni au cercurile mele. Nu le-am masurat, nu le-am facut cu un compas. Cel mare e conturul intern al unei role de scotch, pentru al doilea am folosit capacul unei cutii cu bolduri (http://www.ralf.ro/lib/ui/images/produse/ace_de_gamalie1269476920.jpg), pentru a treia capacul tubului de crema pentru maini de la Farmec :P, iar cea mica e interiorul unui dispenser pentru agrafe (http://www.offi.ro/uploads/products/dispenser_agrafe.jpg).
1. Pentru inceput intoarcem cercurile cu partea alba in sus si pliem in jumatate.
2. Repetam pasul de mai sus astfel incat sa avem pliu si pe vertical si pe orizontal. Hartia va fi mereu cu partea alba in sus.
3. Intoarcem hartia cu partea colorata in sus si mai pliem o data in jumatate, avand grija ca pliurile deja facute sa cada unul peste celalalt.
Atentie, acest pas il facem o singura data!
4. Impingeti usor capetele spre interior, astfel incat sa obtineti aceasta forma
5. Repetati pasii de mai sus si cu celelalte 3 cercuri
6. Facem o gaura in mijlocul fiecarui cerc, astfel incat sa putem strecura snurul.
Ca sa fiti siguri ca introduceti in directia buna, bagati acul prin partea alba si scoateti snurul pe partea colorata. Eu am pus snurul in 2 si am facut nod la capat, strecurand apoi snurul prin gaura deja facuta. E ceva mai migalos, dar cu putina rabdare si daca va ajutati cu acul sa impingeti usor snurul, sigur reusiti.
7. Dupa ce ati bagat snurul formati din nou modulul, sa nu se vada nodul. Pe cele doua parti laterale am pus putin lipici si am introdus urmatorul modul.
 8. Urmatorul modul nu l-am dus pana la capat, ci am lipit putin mai sus, dupa cum puteti vedea in poza.





Sper sa va placa si sa va fie de ajutor :)




6 comentarii:

  1. Mi-ai dat de lucru :))L-a vazut si Tufean si cica:,, cand ne apucam sa facem decoratiuni pentru brad?" :))
    Maine ma prezint frumos la librarie sa-mi cumpar hartie si cartoane :D

    Zaha

    RăspundețiȘtergere
  2. Nimic nu-i mai frumos decat decoratul bradului in familie :D Spor Zaharicilor si... Mihaela, iti place suficient incat sa tai cercuri de hartie? :P

    RăspundețiȘtergere
  3. este simplu de facut si este atit de frumos!

    RăspundețiȘtergere

 

Missing You Blogger Template