joi, 23 iunie 2011

Flower ball

 Cred că despre kusudama şi originile ei am mai vorbit, dar cum îmbătrânesc şi primul semn al îmbătrânirii este uitarea, o luăm "două la prefectură".
La origini din vechea cultură japoneză, kusudama se dorea a fi, aşa cum si denumirea îi spune (kusuri = medicină, tama = minge) o sferă medicinală iniţial făcută din flori uscate şi plante medicinale, existând credinţa că acestea absorbeau răul. În timp aceste sfere au devenit în principal decoraţiuni şi sunt făcute din diferite materiale pornind de la vechile flori, la plastic, ţesătura, hârtie şi multe altele.
Am pliat ceva kusudame de când am început să fac origami, dar până azi niciuna n-a fost ceea ce kusudama se vrea: o bilă de flori.
Aşa că astăzi vă prezint varianta mea:
 Sunt 36 crini , câte 12 din fiecare dimensiune (pătrate de 5, 4 şi 3 cm) şi un modul venus din pătrat de 2 cm pliat doar până la pasul 7, prinşi pe o kusudama Electra a lui David Mitchell
Kusudama Electra a fost făcută din pătrate de 3,50 cm.

7 comentarii:

 1. Asa de draguta este! Si asa de micuta! Cred ca te-ai chinuit o multime.

  RăspundețiȘtergere
 2. Spre surprinderea mea, chiar au fost dimensiuni acceptabile la pliat. Doar modulul galben a fost ceva mai greu de pliat spre final, dar l-am biruit si pe el ;))

  RăspundețiȘtergere
 3. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si as dori sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://oraselulvesel2.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ
  Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si toate cele bune.

  RăspundețiȘtergere
 4. E foarte draguta in miniatura! Si Electra e o idee buna pentru rotunjime:) Eu am incercat doar vreo doua cu ac si ata, dar nu prea am fost multumita de rezultatul final, cel putin la Venus.

  RăspundețiȘtergere
 5. Esteti cu capul, stimata doamna :))...in cel mai frumos sens posibil.
  Felicitari.
  Iti las tie miniaturile, eu merg spre cele maxi :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Jeg kom lige forbi din blog.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  RăspundețiȘtergere
 7. Tak for besøget og værdsættelse.

  RăspundețiȘtergere

 

Missing You Blogger Template