duminică, 1 mai 2011

De ziua muncii

După cum v-aţi obişnuit deja, se apropie 15 mai, data limită pentru depunerea declaraţiilor 200 (persoanele fizice autorizate) sau 230 (salariaţii) aşa că vă voi prezenta câteva asociaţii, fundaţii, organizaţii non profit ce au nevoie de ajutorul nostru pentru a putea ajuta la rândul lor pe cei ce au nevoie.Asociaţia Oncologică Română Ion Chiricuţă - se implică în proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii şi dotarea Institutului Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca şi nu numai.

Fundaţia pentru SMURD - anul acesta doresc achiziţionarea unui avion

RONEP - Fundaţia Română de Neurologie şi Epileptologie - care ajută copii cu afecţiuni neorologice şi epilepsie aflaţi în grija spitalului Al. Obregia din Bucureşti

Asociaţia SOS Infertilitatea - numele asociaţiei spune tot

Asociaţia Inima copiilor- cred că aţi auzit la tv despre aripa nou construită la Spitalul Maria Sklodowska Curie (fost Budimex) unde urmează să funcţioneze primul departament de chirurgie cardiacă din capitală dedicat exclusiv copiilor.

Fundaţia Cliniclowns - care încearcă să aducă un zâmbet pe chipul mult prea încercat al copiilor bolnavi

Asociatia Misiunea Speranţa pentru Romania  - o mână de tineri ce se implică în ajutorarea oricui are nevoie. De la bătrânii nevoiaşi la oamenii fără casă, la persoanele cu handicap, la copiii ce vor să meargă la şcoală, toţi găsesc o mână întinsă acolo.

Puteţi susţine arta, aşa cum văd că fac cei de la Fundaţia Rock Filarmonica Oradea 

Sau puteţi ajuta necuvântătoarele, aşa cum o fac, spre exemplu, cei de la Fundaţia Vier Pfoten

Ori puteţi dona 2% din impozitul vostru pe venit şcolilor sau spitalelor din localităţile voastre. Se vor bucura la fel de mult de puţinul primit dar de care au atâta nevoie.

Acestea sunt doar câteva "mostre" ca să vedeţi câte alternative sunt.
Mda, aşa cum bine bănuiţi, n-am ales întâmplător această zi pentru a vă vorbi despre aceste declaraţii. Legătura e cât se poate de evidentă. Ziua internaţională a muncii... impozitul pe venit obţinut în urma prestării muncii...

Apropo, ştiaţi că 1 Mai a devenit ziua internaţională a muncii în urma evenimentelor din 1886 când sute de mii de manifestanţi au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite pentru reducerea programului de muncă la 8 ore pe zi? Manifestaţie ce s-a lăsat cu foarte mulţi răniţi dar şi cu persoane decedate, în deosebi la manifestaţia din Chicago?
Dar şi mai interesant este faptul că, deşi totul a pornit pe teritoriul Statelor Unite, America se află, alături de Australia şi Elveţia, printre cele câteva ţări unde 1 Mai nu este zi oficială.

Dar noi n-am putea rata încă o zi în care să mâncăm şi să bem până nu mai putem, nu?!...

2 comentarii:

  1. Multumim pentru recomandare. Asociatia SOS Infertilitatea este formata si animata exclusiv de voluntari si nu avem surse stabile de finantare, pentru noi operatiunea 2% este vitala. Ajutati familiile care isi doresc un copil si nu il pot avea decat cu ajutor medical. http://infertilitate.com/doilasuta/ Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, asta da surpriza.
    Ma bucura sa vad ca postarile mele ajung chiar si acolo unde nu m-as fi gandit vreodata. Sper si-mi doresc din suflet sa nu ramana fara ecou si macar unul dintre vizitatorii mei sa-si indrepte ochii si impozitul spre asociatia dvs.

    RăspundețiȘtergere

 

Missing You Blogger Template