vineri, 14 mai 2010

2% pe ultima sută de metri

Luni, 17 mai, este termenul limită pentru depunerea declaraţiilor 230 privind redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit.
În această lume nebună şi în acest context socio-politic, haideţi să fim noi cei care arătăm guvernanţilor cum se gestionează banii. În postarea din 29 martie vă prezentam Fundaţia Română de Neurologie şi Epileptologie  ce are nevoie de ajutorul nostru. Îmi permit să v-o readuc în atenţie http://cutiameacuvise.blogspot.com/2010/03/saptamana-patimilor-sau-cum-putem-face.html
Totodată vă spun că puteţi redirecţiona către orice organizaţie nonguvernamentală şi nonprofit. Domeniu acestor organizaţii este la libera dumneavoastră alegere. Copiii, educaţia, vârstnicii, persoanele bolnave sau cu nevoi speciale, protecţia mediului sau a animalelor, cultura, cercetarea sunt doar câteva din domeniile în care un procent din impozitul dvs. poate avea cu adevărat un impact.
Menţionez că această declaraţie nu îi priveşte strict pe cei angajaţi cu contract individual de muncă ci pe toţi cei ce obţin un venit impozabil:
1. activităţi independente (persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale)
2. cedarea folosinţei bunurilor mobile şi imobile, realizate în calitate de proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal (chirii)
3. activităţi agricole pentru care venitul net se stabileşte în sistem real
4. câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract.

Declaraţia o găsiţi aici şi se depune la Administraţia Financiară (personal sau prin poştă) însoţită de o copie a actului de identitate şi a fişei fiscale pe anul 2009.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Missing You Blogger Template