luni, 29 martie 2010

Săptămâna Patimilor sau cum putem face un bine dezinteresat

O primă lepşă sub forma unei provocări la fericire a venit din partea Boscodinei . Am fost întrebată ce mă face pe mine fericită. Cu bucurie am decis să răspund provocării. Şi astfel m-am trezit stând pe scaun, în faţa computerului, privind monitorul şi întrebându-mă: "Chiar aşa, ce ma face fericită?"
Coincidenţă sau nu, tot astăzi am primit un mail urmat de o discuţie pe messenger ce mi-a răspuns la întrebare. Fericită mă face viaţa. Fericită sunt când toţi cei pe care îi iubesc sunt bine, sănătoşi. Restul sunt doar mici bucurii trecătoare.
Nu voi da detalii despre discuţia de pe messenger, a fost una privată, dar cu mare încărcătură emoţională. Voi anexa aici mailul primit.
"Dragi colegi, prieteni, colaboratori,

Va rugam sa luati in considerare orientarea procentului de 2% din impozitul dvs (care oricum este virat catre statul Roman daca nu il reorientati) catre Fundatia Romana de Neurologie si Epileptologie care ajuta copiii cu afectiuni neurologice si epilepsie prin diverse activitati specifice.

Atasat - scrisoarea de intentie si formularul 230 completat.

Va rog sa trimiteti acest mesaj fwd tuturor colegilor, prietenilor, rudelor care credeti ca ar fi deschise pentru a ajuta copiii cu afectiuni neurologice si epilepsie.

Multumim
Dana Craiu
Dana Craiu, MD, Ph.D.,
Conf. of Pediatric Neurology,
Carol Davila University of Medicine,
Pediatric Neurology Clinic, Al Obregia Hospital,
Sos. Berceni 10, Sector 4, Bucharest, Romania,
tel/fax: 004 021 3347994
mobile: 004 0745 830090
"

 În ultimul timp vedem la tv discuţii aprinse privind sistemul medical din România. Ştim cu toţii că statul nu mişcă un deget. Dar există mulţi oameni care luptă pentru o viaţă normală. Pentru vieţile normale ale altora. Vă spun sincer că vă înţeleg scepticismul. Şi eu m-am numărat printre cei ce gândeau că fundaţiile umanitare nu sunt decât nişte faţade în spatele cărora cine ştie ce lucruri necurate mişună. Asta până când viaţa cuiva drag mie a fost salvată tocmai pentru că o fundaţie nonguvernamentală şi nonprofit s-a implicat. Nu este vorba despre această fundaţie, dacă asta vă este întrebarea. Nu întorc favoarea cu o favoare.
Nu rezonaţi cu această fundaţie? Sunt atâtea altele care au nevoie de ajutorul şi sprijinul nostru pentru a putea face oameni fericiţi. Şi nu cred că trebuie să asteptăm să ne lovească năpasta pentru a face un bine. Mai ales în această situaţie când practic singurul efort pe care-l facem este să completăm o hârtie şi s-o depunem la Administraţia financiară sau să-o trimitem prin poştă.
Impozitul este oricum oprit şi virat la bugetul statului. Decideţi voi unde va ajunge. 2% din impozitul anual este o suma infimă. Dar 2% ai mei împreună cu 2% ai voştri ar putea face diferenţa între viaţă şi moarte, între sănătate şi chinul bolii.
Declaratia 230 poate fi descărcată de aici şi completată cu datele voastre şi ale fundaţiei pentru care optaţi.

4 comentarii:

  1. sarbatori fericite,pline de pace ,lumina si iubire !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc :) Sărbători fericite tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,

    Pot sa te intreb daca ai adresa de mail a d-nei doctor Craiu?
    Finii mei au fetita de 3 ani cu crize epileptice si am inteels ca d-na doctor e cea mai buna din bransa ei.
    Din pacate, ei au fost in Bucuresti si au fost purtati de la un spital la altul, fara sa rezolve nimic.
    Asa ca as vrea sa ii scriu dansei, poate ajungem astfel la ea.
    Multumesc!

    Roxana Iorgu.

    PS: multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, Roxana, imi cer scuze pentru marea intarziere, abia acum am descoperit mesajul tau. Nu am mailul d-nei doctor, dar daca mai este nevoie ma pot interesa cum poti ajunge la dumneaei.

    RăspundețiȘtergere

 

Missing You Blogger Template